Stručna edukacija za djelatnike na poslovima upravljanja dokumentarnim i arhivskim gradivom izvan arhiva


Pružanje stručne pomoći u upravljanju i zaštiti dokumentacije Državni arhiv u Rijeci provodi kontinuirano, pojedinačnim konzultacijama sa zainteresiranim stručnim djelatnicima, organizacijom predavanja po definiranim programima, organizacijom radionica i tečaja i stručnih seminara. U složenim velikim sustavima moguće je organizirati educiranje zaposlenika u samim pismohranama.

Izbor pitanja za Stručni ispit (poveznica).Informacija o stručnom osposobljavanju djelatnika u pismohranama

11. travnja 2021.

U Državnom arhivu u Rijeci će se 17. svibnja 2022. godine s početkom u 9.00 sati održati stručni ispiti za djelatnike u pismohranama. Rok prijave je 20. travnja 2022. godine. Sve obavijesti i način prijavljivanja stručnog ispita nalaze se na mrežnim stranicama Hrvatskog državnog arhiva (poveznica).

Pripreme za ispit i konzultacije biti će omogućene svim zainteresiranima koji rade na poslovima upravljanja dokumentarnim gradivom u svojim entitetima s područja mjesne nadležnosti Državnog arhiva u Rijeci.

Teme su prilagođene programu ispita, a polaznici će biti upoznati i s novom Uredbom o uredskom poslovanju i novostima iz propisa kojima se reguliraju pitanja upravljanja dokumentarnim sustavima. Državni arhiv u Rijeci osigurava adekvatne materijale i prezentaciju po temama.

Vrijeme održavanja konzultacija je od 25. do 29. travnja 2022. godine. Početak predavanja je u 9.00 sati, a predviđeno trajanje je do 13.00 sati.

Prijave za pripreme i konzultacije primaju se do 20. travnja 2022. na mail adresu: vanjska@riarhiv.hr. U prijavi navedite ime i prezime sudionika, entitet iz kojeg dolazite, OIB entiteta i okvirni vremenski termin kada bi htjeli sudjelovati na konzultacijama.

Po izvršenoj prijavi i obavljenim pripremama i konzultacijama, na vlastiti zahtjev možete pojedinačno izvršiti provjeru usvojenog znanja.

Naknada po sudioniku iznosi 300,00 kuna i oslobođena je PDV-a. Računi će biti ispostavljeni nakon dovršenog osposobljavanja, a rok plaćanja je 15 dana od dana ispostave računa.